fredag 21. oktober 2011

Gulrotmuffins


Hva passer vel bedre å starte helga med enn noen saftige gulrotmuffins! Disse inneholder appelsin, og hadde jeg funnet hvit sjokolade på nærbutikken, hadde jeg hakket og hatt oppi.

De flotte muffinsformene er fra Green Gate, sukkerblomstene finner du også på Lille My. Kakefatet på stett er fra Lisbeth Dahl.

Oppskriften er som følger, nok til 12 muffinsformer.
  • 4 egg
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av 1 appelsin og saften av en halv
  • 4,5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 dl smeltet smør eller olje
  • 5 dl revet gulrot (ca 3 store gulrøtter)

Rør sammen egg og sukker lett. Ha i appelsinsaft og skall. Bland det tørre sammen og ha dette i røra sammen med smeltet smør. Ikke rør for mye.

Glasur:
  • 1 pk Philadelpia kremost
  • 2 dl melis
  • 2 ss smeltet smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss saft fra appelsin
Stek muffinsene på 175 grader i ca.20 minutter. La de avkjøles før du har på glasur. Pynt med sukkerblomster.

Jeg er ingen ekspert på pynting, men synes at blomstene gjorde susen! Og det viktigste var jo tross alt, -at gulrotmuffinsene var gode!




Ha en fin fredag alle sammen!

1 kommentar: