Disse deilige cookisene er lagd etter oppskrift fra den herlige bloggen http://www.passionforbaking.com/. Siden jeg ikke har så fine sjokoladeknapper som Manuela, hakket jeg lys kokesjokolade istedet. I tillegg har vi en toåring i huset, så det ble noen cookies uten peanøtter også.
De ble kanskje ikke like pene som Manuela sine, men gode var de! Oppskriften er som følger (slik den står i dette innlegget:
Nok til 25 cookies (jeg fikk 16 stykker -hadde de nok litt større kanskje)
- 165 gram mel
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 175 gram smør romtemp. (jeg brukte usaltet)
- 115 gram sukker
- 115 gram brunt sukker
- 4 ss peanøttsmør
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
- 150 gram sjokoladeknapper (jeg brukte 1 pk lys kokesjokolade, og halv pakke mørk kokesjokolade)
- 50 gram hakkete peanøtter
Sett ovnen på 190 grader. Rør smør, peanøttsmør, lyst og brunt sukker sammen i ca 3 minutter med en mikser. Tilsett egget og miks videre i ca 5 minutter. Ha i mel og rør godt. Ha i vaniljesukker /ekstrakt og bland dette inn. Tilsett så sjokolade og peanøtter og bland alt godt sammen.
Settes på bakepapirkledt langpanne og stekes i 8-10 minutter.
Hvis du vil ha disse glutenfrie, så gikk det helt fint å bruke Toros lys glutenfri melblanding. Samme mengde som i oppskriften.
Serveres på dette skjønne fatet med lokk fra Lisbeth Dahl. Du finner superfine fat med lokk HER. |
Ha en fin lørdag!
Lekkert! :D
SvarSlettfår virkelig vannsmak i munnen av dette!
SvarSlett